به حول وقوه ی الهی دومین جشنواره آئین امامدر (شیردوشان) شهر دیباج به همت شهرداری و دامداران دیباج و بااستقبال پر شور وبی شمار مردم شهر دیباج وشهر هایی ازسراسر ایران برگزار شد.
مجری جشنواره : آقای حامدی (صدا وسیمای استان سمنان)
سخنرانی آقای مجد (فرماندار شهرستان دامغان)
فرماندار شهرستان دامغان نیز در خلال آئین شیردوشان امامدر در شهر دیباج از توابع دامغان، گفت: حضور بیش از هزاران تن علاقمند برای شرکت در آئین شیردوشان نشان از این مهم دارد که مردم دیباج به فرهنگ، آداب و رسوم کهن خود اهمیت می دهند.
علی اصغر مجد با بیان اینکه قدمت شیردوشان به بیش از چند قرن می رسد، بیان داشت: ثبت ملی این میراث فرهنگی و معنوی مردم دیباج به معنای اهمیت معنوی امامدر برای مردم دیباج و منطقه دارد که می بایست با تدابیر خاص در برگزاری هرچه بهتر این مراسم کوشا باشیم.
وی ادامه داد: دوشیدن دام هایی که از هزاران کیلومتر دور تر به دیباج آمده اند و نذر آن محصولات برای امازاده محمد از یک سو و اطعام فقرا و مردم از سوی دیگر، امروز صحنه هایی ماندگار و زیبا را رقم زد که می تواند نشان دهنده علاقه مردم منطقه به فرهنگ بومی شان باشد.
مقام عالی دولت در شهرستان دامغان، درباره احیاء این سنت حسنه، گفت: چند سالی است که این مراسم با همت مردم دیباج مجددا و این بار به صورت جشنواره برگزار می شود اما امیدواریم در سنوات آینده با برنامه ریزی و امکانات بهتر، امامدر را با کیفیتی در سطح فراملی به اجرا در آوریم.
مجد گفت: این اقدام ارزشمند مردم دیباج در زنده نگه داشتن سنت های حسنه اسلامی و دیرینه شان، همان سبک زندگی اسلامی مورد تاکید مقام معظم رهبری است.
وی افزود: امامدر می تواند سبک زندگی مان را به سبک زندگی ساده زیستی و همچنین انفاق گونه اهل بیت (ع) نزدیک سازد همچنین فرصتی است تا مردم دیباج بتوانند فرهنگ بومی و محلی خود را به همه استان بشناسانند.
سخنرانی دکتر رستمیان (نماینده مردم شهرستان دامغان درمجلس شورای اسلامی)
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی در این آئین ضمن گرامیداشت ایام مبارک ولادت امام حسین(ع)، گفت: اجرای چنین مراسم آئینی، سنتی می تواند نقش مهمی در راستای اشاعه فرهنگ بومی محلی استان و منطقه داشته باشد.
دکتر عبدالرحمان رستمیان با اشاره به حضور مردم و مسئولان در آئین امادر بیان داشت: حضور هزاران علاقمند به فرهنگ و آداب و رسوم سنتی نشان می دهد که مردم دیباج در حفظ فرهنگ کهن خویش بسیار موفق بوده اند.
وی افزود: باید از این مردم کوشا و دیندار تشکر کرد چرا که آئین کهن شهر و دیار خود را به گونه ای احیاء کرده اند که هم اکنون در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
عضو خانه ملت با بیان اینکه شکرگزاری نعمات الهی یکی از اهداف این مراسم است، گفت: شیردوشان توسط دامدارانی انجام می شود که ماه ها دام های خود را در مراتع نگهداری کرده اند و امروز آمده اند تا بخشی از تولیدات خود را برای تشکر از خداوند نذر امامزاده محمد دیباج و بخشی دیگر را نذر مردم و فقرا کنند تا نعماتشان افزون شود.
رستمیان یادآور شد: شکرگزاری به درگاه خداوند در زمره فرهنگ عامه مردم سخت کوش دیباج است که به بهترین نحو از برای دومین سال پیاپی به صورت جشنواره رسمی با حضور علاقمندان و مسئولان استانی برگزار می شود.
وی ادامه داد: حفظ آداب و رسوم ملت ما باعث اشاعه فرهنگ شادی، امید و شکرگزاری به نعمات خداوند می شود.
نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی همچنین با تاکید بر حمایت از تولید در سیاست های نظام، بیان داشت: می بایست از تولید حمایت کنیم لیکن این امر با ورود بیش از 65 هزار تن گوشت قرمز از خارج، امکان پذیر نیست.
رستمیان گفت: می بایست سهم تولید را به جای افزایش واردات، بالا برد چرا که امروز ما دامدارانی چنین سختکوش و مومن داریم که باید به آنان افتخار کنیم.
وی افزود: دامداران امروز یکی از اقشاری هستند که در خط مقدم تولید قرار دارند لیکن باید از تلاش هایشان قدردانی کرد.
اجرای موسیقی های محلی
مولودی خوانی توسط طلبه بسیجی شیخ علی اصحابی
بازدید از موزه مردم شناسی
آئین شیردوشان
بازدید از غرفه ها